Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Proc

Introductie

Naast het inplannen van uw personeel met PLNR, kunt u ook tijdregistratie toevoegen. Een medewerker kan vooraf zien voor welke tijden hij/zij staat ingepland en kan op de dag zelf in- en uitklokken. Het proces van in- en uitklokken kan via externe tijdregistratie modules, mobiele omgeving of laptop/PC. Met deze tijdregistratie krijgt u inzicht in de uren, die uw personeel werkt of afwezig is en kunt u deze informatie gebruiken in de urentelling en verloning. 


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:


Tijdregistratie

Op onze tijdregistratie module voor aan de muur kan in en uit geklokt worden met een pasje, tag of vingerafdruk (biometrie). Door een vingerafdruk te gebruiken ter identificatie, wordt fraude onmogelijk terwijl de accuratesse enorm toeneemt en er is nooit meer gedoe over vergeten codes of kwijtgeraakte passen. Houd er echter wel rekening mee dat de medewerker vrijwillig toestemming moet geven voor het gebruik van zijn vingerafdruk en dat deze toestemming ook gedocumenteerd moet worden. Biedt ook alternatieven aan zoals een pasje of tag. Klik hier voor meer informatie hierover.Proces

Het proces gaat als volgt. U plant uw medewerkers in uw PLNR omgeving zodat uw medewerker kan zien hoe laat hij/zij aanwezig dient te zijn en op welke locatie. Zodra de medewerker ter plaatse is, kan hij/zij zich registreren m.b.v zijn/haar vingerafdruk. Het systeem registreert de medewerker op de minuut nauwkeurig dat deze aanwezig is. Leidinggevenden kunnen dit real-time dan ook vaststellen in uw PLNR omgeving. 

Het voordeel van deze registratie is dat er naast de aanwezigheid registratie tevens geen urenbriefjes o.i.d. geschreven hoeft te worden. Het systeem heeft namelijk een geplande tijd en een geregistreerde tijd en kan deze, in overleg met u, correct verwerken. Denk hierbij aan bepaalde afrondingen en/of automatische standenboekingen. Hierdoor is het ook mogelijk steeds accurate salaris rapporten te produceren en kosten te reduceren.


Tip

Als men niet of onvolledig is geregistreerd kan dit herkenbaar worden getoond in de applicatie om achteraf actie te ondernemen