Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Introductie

Zoals de naam al doet verwachten kunt u op deze pagina alle ingevoerde personen terug vinden en nieuwe personen toevoegen. In eerste instantie ziet u enkel de actieve personen. Personen die niet meer in dienst zijn worden verborgen maar kunnen via de selectie of het zoekveld alsnog getoond worden.


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:


Werken met de personen pagina

Als u de pagina personen bekijkt zonder actieve filters of selecties ziet u alle actieve personen. Als u een persoon selecteert verschijnen er onderin verschillende tabbladen. Klik gerust door alle tabbladen heen om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Filter

Als u bijvoorbeeld enkel de personen van een specifiek onderdeel wilt zien, kunt u dit doen via de filter, zie het voorbeeld hieronder:

De filters kunt u invullen door de eerst paar letters van bijvoorbeeld het onderdeel in te typen of door te dubbelklikken op het veld, klik vervolgens op [ >> ] om de filter toe te passen. Om de filter weer te verwijderen klikt u op [ x ] in de filter balk.

Selectie

Als u graag de personen wilt zien die niet meer actief zijn, kunt u deze zoeken via het zoekveld rechts bovenin of door gebruik te maken van een selectie. Voor de selectie klikt u op de knop Selectie en kiest u in de popup bij de optie Geldigheid voor: Historie.


Nieuwe personen toevoegen

Via de knop Nieuw kunt u nieuwe personen toevoegen. In de eerste popup die verschijnt kunt u de algemene informatie van de nieuwe persoon invullen. Vul in het veld "Uw wachtwoord" uw eigen wachtwoord in waarmee u ook heeft ingelogd. Klik vervolgens op "Ok en arbeidsverhouding" om vervolgens de arbeidsverhouding en hierna ook het onderdeel en de functie van de persoon in te vullen.  

Let op

Personen hebben een geldige arbeidsverhouding en een geldig onderdeel nodig om ingepland te kunnen worden.


Personen toegang tot mijnrooster geven

Alle personen kunt u een eigen gebruikersnaam en wachtwoord geven zodat ze hiermee kunnen inloggen en eventueel vakanties kunnen aanvragen of beschikbaarheid kunnen invullen. Selecteer de gewenste personen en open het tabblad Informatie. Klik vervolgens op de knop "Bewerken", er verschijnt nu een popup. In deze popup kunt u de velden "Type", "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord (plus herhaling)" invullen. Wat de verschillende types precies inhouden kunt u lezen op de onderliggende pagina "Verschillende gebruiker types".

Het is ook mogelijk om de medewerker(s) zelf zijn/haar inloggegevens te laten aanmaken. Vink eerst bij de personen de optie "Verplicht wijzigen" aan in de popup Personen > Informatie > Bewerken zonder ook de gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Klik vervolgens op de knop "E-mail wachtwoord", er verschijnt nu een popup waar u de personen kunt aanvinken die op "Verplicht wijzigen" staan. Vink de gewenste personen aan en klik op Verstuur. Er wordt nu een e-mail naar deze personen gestuurd met een link. Via deze link kunnen de personen zelf de gebruikersnaam en het wachtwoord instellen.