Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Introductie

Op de pagina Vandaag kunt u de planning bekijken, wijzigingen doorvoeren, pagina's afdrukken, specifieke selecties maken etc. Hieronder zullen we een deel van de functionaliteit verder toelichten.

 

Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:

 

Navigeren

Als u de pagina Vandaag opent, wordt de planning van vandaag getoond in het dag-overzicht. Het is mogelijk om via de knoppen boven de kalender aan de rechterkant te kiezen voor een dag- week- maandoverzicht, of kies via het filter icoon voor een specifieke periode. Het is ook mogelijk om direct op een dag, week of maand in de kalender te klikken om direct naar die periode te gaan.

Met rechtsklik op een dag in de kalender is het mogelijk om een speciale dag zoals een feestdag aan te maken. 

 

Niveaus

De planning van mijnrooster is opgebouwd uit verschillende niveaus. Zo is er bijvoorbeeld het (basis)rooster, het rooster met de daarop gemaakte wijzigingen (planning) en eventueel nog de planning met daarover de uiteindelijke tijdregistratie (actueel). In de knoppenbalk bovenaan de pagina kunt u zelf kiezen welk niveau u wilt zien. Als u dit niveau niet wijzigt zal mijnrooster het niveau standaard instellen op planning op dagen in de dagen en op actueel op vandaag en dagen in het verleden.

 

Opties

Op de pagina vandaag kunt u een hoop bewerkingen doorvoeren, zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Wijzigingen doorvoeren aan diensten door op de tijd van de dienst te klikken.
  • Mutaties toevoegen, zoals een vakantie dag, met de knop Nieuwe mutatie, klik hier voor meer informatie hierover.
  • Persoonsgegeven opvragen / wijzigen door op de naam van een persoon te klikken.
  • Inzoomen op een persoon of onderdeel door te dubbelklikken op de regel.
  • Verschillende afdrukken maken met de knop Afdrukken

 

Selecties

Met een selectie is het mogelijk om een specifieke afdeling of persoon te selecteren. U kunt zoeken op bijvoorbeeld een persoon door de eerste letters in het veld te typen, de personen met die letters in de naam worden dan getoond.U kunt ook dubbelklikken in het veld, dan wordt de complete lijst met personen getoond. 

Als u de selectie weer wilt wissen kunt u klikken op het kruisje aan het eind van de selectie balk.

Standen

Op de pagina vandaag zijn ook de standen zoals bruto uren, vakantie uren, ziekte etc. zichtbaar. Deze standen passen zich aan aan de geselecteerde periode en eventueel gemaakte selectie. Als u op één van deze standen klikt, krijgt u een specificatie van de uren te zien.


Kleuren

Op de pagina Vandaag ziet u allerlei diensten in verschillende kleuren, maar wat betekenen deze kleuren nu eigenlijk?: