In mijnrooster kunt u via de pagina Training trainingen aanmaken waarop u medewerkers kunt plannen, die trainingen komen als rode diensten in de planning te staan. Na afloop van de training kunt u de training voltooien en aangeven wie de training behaald heeft. Eventueel kunt u aan de training nog kwalificaties koppelen die gelijk bij het behalen van de training toegekend kunnen worden aan de personen.

Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:

Trainingen aanmaken

Voordat we op de pagina Training daadwerkelijk een training kunnen aanmaken gaan we eerst de gebruikte trainings typen aanmaken. Dit doen we via Beheer op de pagina Trainings typen. Klik hier op de knop Nieuw om een nieuw training type aan te maken. Eventueel kunt u na het aanmaken van het training type een kwalificatie toevoegen via het Kwalificatie tabblad onderin. Deze kwalificatie kunnen personen behalen bij het voltooien van de training.

Trainingen voorbereiden

Nu we een training type hebben aangemaakt kunnen we op de pagina Training de daadwerkelijke training aanmaken. Klik op de knop Nieuw en vul minimaal de verplichte velden in en klik op opslaan. Nu we een training hebben aangemaakt kunnen we hier personen aan toevoegen, dit kunt u doen via het tabblad Personen onderin. De training is nu voorbereid en kan ingepland worden, dit kunt u doen via de knop Status. Zodra u de status aangepast heeft naar Planning zullen de training diensten in de planning toegevoegd worden.

Let op

Op de pagina Training ziet u in eerste instantie alleen de actuele trainingen, als u de trainingen uit het verleden wilt zien klikt u aan de rechtenkant op Selectie en kiest u in de popup voor Geldigheid: Historie.

Trainingen voltooien

Als de training heeft plaatsgevonden kunt u de status aanpassen naar Voltooid, zodra u dit heeft gedaan kunt u ook voor de aanwezige personen de uitslag verwerken. Dit kunt u doen op het tabblad personen door de persoon te selecteren en dan op de knop Uitslag verwerken klikken. Hier kunt u kiezen of de persoon de traing behaald heeft, een certificaat gehaald heeft en eventueel de kwalificatie behaald heeft.