Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Introductie

Wilt u graag een minimale bezetting invoeren, zodat u direct kunt zien of u genoeg personeel heeft ingepland? Dit kan met de pagina Taken. Hier kunt u per onderdeel (afdeling) en per functie tijdblokken aanmaken en aangeven hoeveel personen er op dat tijdblok ingepland moeten zijn. Hoe u deze taken kunt aanmaken laten we hieronder zien.

 

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

 

Nieuwe taak aanmaken

Het is mogelijk om taken aan te maken per onderdeel en functie, denk er dus eerst over na hoe u de taken gaat inrichten. In dit voorbeeld maken we een taak aan voor één afdeling van ons demo bedrijf voor de functie Medewerker algemeen. We beginnen op de pagina Taken met het aanmaken van een nieuwe taak met de knop "Nieuw". Er verschijnt nu een popup, vul hier onder andere de naam en start- en einddatum van de taak in. 

Terugkeer patroon: Ook is het mogelijk om de taken bijvoorbeeld enkel 4-wekelijks te tonen. Klik hiervoor op Bewerk bij de optie Terugkeer patroon. U kunt dan een aantal weken invullen en op welke weken deze taken dan moeten rouleren gezien vanaf de startdatum van de taak. Wilt u bijvoorbeeld een taak om de week toevoegen?: Vul dan bij 'Per aantal weken:' 2 in en vink aan of dit dan in de eerste of de tweede week zichtbaar mag zijn.

Een taak vullen met tijdblokken en aantallen

Als u een taak heeft aangemaakt, kunt u deze gaan vullen met taakblokken. Selecteer uw taak, ga onderin naar het tabblad details en klik op Nieuw. Er verschijnt een popup waarin u de tijden, dagen en aantallen voor uw taak kunt invullen. In ons voorbeeld hebben we 3 tijdblokken en hebben we op donderdag iets meer personeel nodig, zie de afbeelding hieronder.

Als u alle taakblokken heeft aangemaakt klikt u op opslaan, in het detail tabblad worden uw taakblokken nu ook zichtbaar. Deze kunt u altijd weer aanpassen met de knoppen Nieuw, bewerken en verwijderen. Is uw taak helemaal klaar? Klik dan boven in beeld op de knop Status en veranderd de status van uw taak naar "In planning".

 

Het plan dashboard

Nu u een taak heeft aangemaakt, kunt u op de pagina "vandaag" in zowel het dag- als weekoverzicht het plan dashboard gebruiken. Hierin kunt u aan de hand van gekleurde blokjes met positieve of negatieve getallen zien of u te veel of te weinig personeel heeft ingepland. Lege groene blokjes geven aan dat u precies goed zit ten opzichte van wat er in de taak ingevuld staat.

 

Automatisch lege diensten aanmaken

Als u, zoals in ons voorbeeld, nog diensten te kort komt, kunt u hiervoor lege diensten laten aanmaken. Dit kunt u doen met de knop "Taken synchroniseren", hiermee worden er automatisch lege diensten aangemaakt in de vorm van de tijdblokken die u heeft aangemaakt in de taken.


Enkele taak / lege dienst annuleren

Heeft u bijvoorbeeld op en dag toch net wat minder personeel nodig dan de standaard? Dan kunt u ook enkele taken verwijderen en zullen hiervoor geen lege diensten aangemaakt worden. Ga hiervoor de de gewenste dag en selecteer het niveau taken. Klik nu op de taak die u wilt annuleren en klik op Annuleren.

 

 

Let op

Niet alle mijnrooster versies zijn voorzien van de pagina Taken, het plan dashboard of de knop Taken synchroniseren. Wilt u hier graag gebruik van maken maar mist u een optie? Neem dan contact op met onze support, zij kunnen deze opties voor u inschakelen.