Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Introductie

De structuur is de indeling van uw organisatie waarop personen ingepland kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan locaties, afdelingen, werkplekken, ruimtes etc. Elk structuur onderdeel dat u aanmaakt kunt u gebruiken om diensten op te plannen en de bijbehorende uren worden dan ook op dit onderdeel geregistreerd zodat u op een later moment bijvoorbeeld een rapport voor dit specifieke onderdeel kunt genereren.

 

Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:

 

Structuur onderdeel aanmaken

Om een nieuw structuur onderdeel aan te maken selecteert u eerst een bestaand structuur onderdeel waaronder het nieuwe onderdeel komt te vallen, klik dan op Nieuw. Vul minimaal de verplichte velden in, hieronder volgt uitleg over enkele opties:

Primair label: Een label is een soort kernwoord of categorie dat u kunt toekennen aan een onderdeel. Lees hierover meer bij het volgende kopje.

CRM: Met deze optie aangevinkt wordt het structuur onderdeel ook direct als nieuwe relatie onder het kopje CRM aangemaakt. Lees hier meer over Relaties.

Agenda kleur: Geef eventueel een kleur mee aan een structuur onderdeel. Hiermee kunt u het onderdeel en de daarop geplande diensten snel herkennen in de planning.

 

Labels

Een label is een soort kernwoord of categorie dat u kunt toekennen aan een onderdeel. Hiermee kunt u uw structuur verder indelen en via de selectie in uw planning ook op selecteren. We maken gebruik van twee soorten labels, normale labels en primaire labels. Een normaal label kunt u toevoegen door achter een onderdeel te klikken en hier een woord in te vullen, denk bijvoorbeeld aan Productie groep, Noord-Nederland, Tweede etage etc. Labels kunt u ook toevoegen door een onderdeel te selecteren en dan onderin naar het tabblad Labels te gaan. Via deze weg is het ook mogelijk om een primair label toe te voegen. Primaire labels worden duidelijk in de structuur zichtbaar als een extra niveau, denk bijvoorbeeld aan Locatie, Afdeling, Groep etc.

 

Volgorde aanpassen

De volgorde van uw structuur onderdelen bepaald ook de volgorde in uw planning. Om de volgorde aan te passen klikt u simpelweg op een structuur onderdeel en sleept u deze naar de gewenste locatie. Klik hierna op de knop "Leg volgorde vast" die boven in beeld verschijnt.