Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Introductie

De scenario planning is een manier om lege diensten te vullen. Als u gebruik maakt van kwalificaties zal de scenario planning hier ook rekening mee houden.

 

Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:

 

Lege diensten

Lege diensten zijn diensten met een start- en eindtijd op een bepaald onderdeel waar echter nog geen persoon aan toegekend is. Lege diensten kunt u onder andere aanmaken via een nieuwe mutatie of door het plannen van een afwezigheid met de optie "Lege diensten aanmaken". Deze lege diensten kunt u vullen door op de regel te klikken of door op de knop toekennen te klikken. Als u op de regel klikt wordt de scenario planning geopend.

 

Lege diensten vullen met de scenario planning

Als u op de regel van een lege dienst klikt (niet op de knop toekennen en niet op de tijd) wordt de scenario planning geopend. De scenario planning toont welke personen er beschikbaar zijn om deze lege dienst mee te vullen. De personen bij het groene icoon met duimpje zijn de meest geschikte personen, bijvoorbeeld omdat ze nog niet op een dienst staan in dat tijdvak. Personen bij het oranje icoon met vraagteken kunnen eventueel ook op de lege dienst gepland worden maar staan zelf wel al ingepland op een andere dienst in hetzelfde tijdvak. Personen bij het rode icoon met duim omlaag zijn het minst geschikt voor de lege dienst.

Als u een geschikt persoon voor de lege dienst heeft gevonden, klik u hier 2 keer op om deze persoon toe te kennen aan de lege dienst. Klik erna op "Bevestig scenario" om uw actie vast te leggen.


Naast elke lege dienst apart openen in de scenario planning is het ook mogelijk om meerdere lege diensten in één keer te selecteren en deze dan te openen in de scenario planning. Mocht u hiervan gebruik willen maken neem dan contact op met onze support en wij voegen dit kosteloos voor u toe.


Kwalificaties

Als de lege dienst enkel gevuld kan worden met personen die hiervoor gekwalificeerd zijn, kunt u hiervoor kwalificaties gebruiken. Hiermee toont de scenario planning enkel de personen die de kwalificatie bezitten om de dienst te vullen. Kijk voor meer informatie op de pagina Kwalificaties.


Meerdere lege diensten vullen

Door CTRL vast te houden kunt u meerdere lege diensten selecteren, als u vervolgens CTRL loslaat op één van deze lege diensten klikt worden al deze lege diensten in de scenario planner geopend. Zo kunt u veel sneller alle openstaande lege diensten verwerken. Mocht dit voor u niet werken, neem dan contact op met onze support, zij kunnen deze optie dan voor u inschakelen.

Meer hulp nodig?

 

Gerelateerde artikelen