Introductie

Door via de internet browser van uw mobiele telefoon het adres van uw mijnrooster omgeving (bijv: bedrijfsnaam.mijnrooster.nl) te bezoeken komt u terug in de mobiele versie van mijnrooster. Hier kunt u op een mobiel-vriendelijke manier gebruik maken van de meest-gebruikte functies van mijnrooster. De mobiele versie is met name bedoeld voor de medewerkers, planners kunnen hiermee niet plannen of andere mutaties invoeren.

 

Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:

 

Tip

Omdat de mobiele versie van mijnrooster via uw internet browser werkt en niet via een app, krijgt u geen icoon hiervan op uw startscherm. Toch is het eenvoudig om een icoon hiervoor toe te voegen zodat u snel mijnrooster mobiel kunt gebruiken. Hoe u dit kunt doen is te lezen op: Toevoegen icoon mobiele versie

Update mijnrooster mobiel (september 2017)

 

De afgelopen maanden hebben we meer dan 500 aanpassingen en verbeteringen toegevoegd aan de mobiele versie. Hiermee hebben we de basis gelegd van een stabiele mobiele versie waar op een later moment meer functionaliteit aan toegevoegd kan worden.

 

Fris uiterlijk en verbeterde gebruikersinterface 

Wat meteen opvalt na de update is de aangepaste inlog pagina, de achtergrond foto's zullen met de seizoenen veranderen en de inlog procedure zelf is ook verbeterd, meer hierover verder op deze pagina. Ook na het inloggen zijn er een hoop visuele verbeteringen om het geheel een stuk duidelijker, frisser en overzichtelijker te maken. Als voorbeeld: zo hebben de grijze verlof-aanvragen nu ook een hint blauw om duidelijk te maken dat het om een verlof-aanvraag gaat.

 

 

Reistijd bijhouden

Via de pagina Vandaag is het mogelijk om uw reistijd bij te houden. Tik aan het begin van uw reis op Reizen, kies het type en druk op Start. Op het eind van uw reis kunt u de gestarte reis selecteren en stoppen.

Verbeterde navigatie

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van mijnrooster mobiel is een goede navigatie zeer belangrijk. We hebben dan ook verschillende pagina's opnieuw ingericht zodat we een duidelijke en logische structuur met bijbehorende navigatie konden creëren. 

Dynamische formulieren

Verschillende formulieren zoals het formulier voor een verlof aanvraag zijn op de schop genomen en geheel dynamisch gemaakt. Hierdoor wordt datum en tijd selecteren eenvoudiger en worden velden die niet nodig zijn verborgen.

Loonstroken

Als uw bedrijf gebruik maakt van loonstroken via mijnrooster dan is het mogelijk om deze loonstroken via de mobiele versie te openen en te downloaden.

Gelijke rechten tussen PC en mobiel voor medewerkers

Voorheen konden er nog verschillen zitten in de rechten van medewerkers tussen wat ze op de pc versie van mijnrooster konden en op de mobiele versie, deze rechten zijn nu allemaal gelijk getrokken.

Verbeterde inlog procedure

Via de verbeterde inlog procedure is het nu ook mogelijk om bijvoorbeeld wachtwoorden te wijzigen als dit nodig is en vergeten wachtwoorden opnieuw aan te maken via e-mail.

Uw gegevens

Als u in het menu op uw initialen klikt komt u terecht in het scherm met uw contact informatie.

Onderdeel aanpassen bij tijdregistratie 

Bij het in en uit klokken kunt u er nu ook voor kiezen om een ander onderdeel te kiezen. Werkt u bijvoorbeeld op verschillende projecten? Dan kunt u op die manier bijhouden hoeveel tijd u per project gewerkt heeft.

Ondersteuning

Als u vragen of opmerkingen heeft omtrent de werking van mijnrooster kunt u deze aan ons stellen via het vraagteken boven in beeld. Het is wel nodig om hier een account aan te maken voor onze helpdesk omgeving.